Algemene informatie

Wat leuk je wild (misschien) lid worden bij de scouting kijk hier onder verder voor extra informatie over hoe je lid kan worden, en wat je daar natuurlijk allemaal voor nodig hebt.

.

Informatie voor de ouders/verzorgers

  • Contributie: Uw kind mag 3 keer vrijblijvend komen kijken. Daarna gaat u contributie betalen, voor kosten verwijzen wij u naar het kopje kosten.
  • Kleding: Over de gehele wereld dragen alle scouts, jong en oud een scoutfit. Zo wordt de kleding genoemd die wij dragen. Dit doen wij om herkenbaar te zijn voor mensen van buiten de groep. Wij vragen u uw kind altijd in de scoutfit te laten komen, deze kleding kunt u kopen in de scout shop van scouting Nederland of via internet. u hoeft alleen een blouse in de juiste kleur van de speltak te komen. via ons krijgt u kosten loos een das en alle bij behorende insignes. op het moment van instantie.
  • Deskundigheid: U wilt natuurlijk zeker weten dat uw kind bij ons in goede handen is. Daarom is het wellicht prettig om te weten dat alle leidinggevenden cursussen volgen bij Scouting Nederland. Deze cursussen staan geheel in het teken van leiding geven en zijn afgestemd op de leeftijdscategorie van de kinderen.
  • Bijzonderheden: Wanneer u uw kind bij de scouting inschrijft, vragen wij u te vermelden of er enige bijzonderheden zijn waarvan het belangrijk is dat wij die weten. Hierbij moet u denken aan allergieën of het gebruik van medicatie. Maar ook andere zaken zijn voor ons van belang. Heeft uw kind in bepaalde situaties (bijvoorbeeld wanneer het boos is) een bepaalde benadering nodig? Is uw kind gediagnosticeerd met ADHD of een vorm van autisme? Of is er een vermoeden van? Heeft uw kind soms driftbuien, heeft het regelmatig rustmomenten nodig, kan het last hebben van heimwee, etc, etc? Om uw kind een zo prettig mogelijke tijd te kunnen bieden, is het voor ons heel belangrijk om van dergelijke zaken op de hoogte te zijn. U beslist zelf wat u wel en niet vertelt, maar hoe meer wij weten, hoe beter wij uw kind kunnen begrijpen en benaderen. De informatie die u ons vertelt behandelen wij uiteraard altijd vertrouwelijk. Afmelden: Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw kind een keertje niet kan komen.
  • Installatie: Als uw kind bij de welpen zit wordt hij of zij geïnstalleerd. Dit is een feestelijk en officieel gebeuren waarbij papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes van harte uitgenodigd zijn. Ook filmcamera’s en fototoestellen zijn van harte welkom. De welpen krijgen dan al hun insignes voor de welpenblouse en ze krijgen de sjaal van de groep! U krijgt vanzelf te horen tijdens welke opkomst de installatie plaatsvindt.
  • Overvliegen: Aan het begin van het nieuwe jaar gaan alle oudste leden binnen de groep over naar een volgende speltak. Dit heet “overvliegen” en dit vindt meestal plaats op een zaterdag in september of oktober. Wij nemen op die dag afscheid van onze oudste leden, waarna ze welkom worden geheten bij hun nieuwe speltak. De volgende groep biedt uw kind activiteiten aan die goed aansluiten bij zijn of haar leeftijd. Zij maken daar rustig kennis met de andere kinderen, de leiding en het nieuwe thema.